top of page
  • uitvaartzorgtwk

Poezenbeeldje

Bent u ook zo dol op oude spullen?

Als kind maakte ik in mijn slaapkamer vaak  een soort museum waar dan familieleden heen gesleept werden om te komen kijken. Postzegels, boekjes van mijn betovergrootvader, oude munten, brillen van mijn oma etc.

Mijn vrouw houdt er ook erg van, dus we hebben onze spullen op wat plekken in huis uitgestald. Onze beide families kloppen vaak bij ons aan als ze oude foto’s en curiosa kwijt willen.

 

Toen wij het huis van mijn opa leeg moesten halen na zijn overlijden gingen alle spullen die hij en oma gebruikt hadden door onze handen. Spullen die hen dierbaar geweest waren. We zochten met zorg naar een nieuwe bestemming, maar er werd ook het nodige aan de straat gezet. (de kringloop was toen nog niet zo hot)

 

Tja, hoe gaat dat als je er niet meer bent? Ik hoop mijn kinderen enthousiast te krijgen voor mijn spullen. Maar gelukkig maak je niet mee wat er uiteindelijk mee gebeurt.

 

Recent had ik een uitvaart van een mevrouw die poezenbeeldjes verzamelde. Aan het einde van de dienst deden we een oproep. Mevrouw had haar leven lang onderdak geboden aan allerlei straatkatten, nu was het aan de bezoekers om haar poezenbeeldjes een nieuw thuis te geven. Bij de uitgang stonden de poezenbeeldjes te wachten.

 

Arie ten Wolde – Koger3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Asset 1_300x.png
bottom of page